fbpx

To już trzecia edycja wyjazdu stworzonego specjalnie z myślą o pasjonatach narciarstwa, dobrej kuchni oraz wyśmienitego wina!

Tegoroczną edycję wyjazdu przygotowaliśmy dla Państwa wspólnie z naszymi partnerami
  oraz  


Alta Badia to ośrodek narciarski położony w południowym Tyrolu u podnóża przepięknego masywu Sella. Wokół masywu wiedzie słynna już na całym świecie trasa- Sella Ronda. Można ją pokonać w obydwie strony korzystając z połączonych wyciągami tras narciarskich w czterech przełęczach: Passo Pordoi, Passo Campolongo, Passo Gardena oraz Passo Sella.

Ośrodek Alta Badia oddaje do dyspozycji narciarzy ok. 130 km tras.

Każdy narciarz odnajdzie tu coś dla siebie- znajdują się tu zarówno trasy niebieskie dla osób początkujących, czerwone, jak i takie, na których odbywają się zawody Pucharu Świata (np. trasa Gran Risa).

Ośrodek Alta Badia leży w samym sercu Dolomiti Superski, dzięki czemu jest doskonałą bazą wypadową na wycieczki do innych ośrodków narciarskich wchodzących w skład całego kompleksu.

GRILLOWANIE NA ŚNIEGU

Podczas wyjazdu będziemy grillowali pod okiem Pawła Pietrucha-Paszka w pięknych okolicznościach przyrody w dzień, a także nocą na wysokości 2000 m n.p.m

W PROGRAMIE KURSU KULINARNEGO (2 wieczory w Rifugio Las Vegas)

Techniki i zasady grillowania:
– Mięsa
– Ryby
– Owoce morza
– Warzywa

Dowiemy się ponadto…
– jakie rodzaje mięsa nadają się do szybkiego grillowania a jakie wymagają więcej czasu
– Jak tworzyć własne mieszanki przypraw
– Jak przygotować mięso do grillowania
– Jak przygotować 6 podstawowych marynat do różnych mięs
– Czy da się upiec pizzę na grillu ?
– Wok na grillu ?
– Jak grillować ryby i jak je przyprawiać
– Jak grillować owoce morza

PAWEŁ PASZEK – PIETRUCH  O SOBIE…

„Głodny wiedzy postanowiłem uczyć się od najlepszych. Szkoliłem się we włoskim Instytucie Kulinarnym Italian Food Style EducationIFSE w Piemoncie i udało mi się go ukończyć jako pierwszy Polak. Z czego tym bardziej jestem dumny. Obecnie prowadzę warsztaty i szkolenia kulinarne, eventy dla firm, piszę, fotografuję, współpracuję z magazynami o tematyce kulinarnej. Niebawem wydaję swoją pierwszą książkę kulinarną.
Kuchnię postrzegam jako niesamowite miejsce, które za każdym razem zabiera nas w wyjątkową, emocjonującą podróż.  Pozwala nam to przeżywać radość ze spędzania wspólnie czasu w dzisiejszym mocno zaganianym świecie, czego jak najczęściej Wam i sobie życzę”

DEGUSTACJE WINA

W temacie wina firma Mielżyński jest niekwestionowanym autorytetem. To dzięki niej podczas naszego wyjazdu będą Państwo mieli okazję zagłębić się w tajniki doboru wina do potraw, spróbować specjalnie wyselekcjonowanych na tę okazję win, jak również (a może przede wszystkim!) wymienić się doznaniami smakowymi po pełnym wrażeń dniu na nartach!

GOŚCIE SPECJALNI:

Emilio Foradori , Foradori winery – jeden z najlepszych producentów win w Trentino!
Będziemy mieli okazję skosztować najlepszych lokalnych win Teroldego!

Martin Foradori-Hoftstatter, Hoftstatter Winery – jeden z najlepszych producentów win w Alto Adige/SudTirol.
Degustować będziemy między innymi wspaniałe Pinot Grigio, Gewurztraminer, Pinot Noir oraz Lagrein!

 

SZKOLENIE NARCIARSKIE

Podczas wyjazdu zapewniamy Państwu profesjonalne szkolenie narciarskie.
– wszystkie poziomy zaawansowania
– grupy dostosowane do wieku i umiejętności
– nowoczesne metody szkoleniowe
– wideoanaliza
– analiza zdjęć poklatkowych
– jazda na „shortach”
– szkolenie sportowe na tyczkach

 ZAKWATEROWANIE

Mieszkać będziemy w miejscowości San Cassiano w Hotelu Storess*** oraz w Apartamentach Ciasa Ulli.

Hotel Storess*** położony jest przy dolnej stacji gondoli Piz Sorega w miejscowości San Cassiano.
Do dyspozycji gości – centrum Wellness (sauna, hydromasaż, siłownia), bar oraz ścianka wspinaczkowa.
Hotel ten słynie z bardzo dobrej kuchni.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć oraz filmu z minionych edycji wyjazdu.
http://www.youtube.com/watch?v=Meg3wH_62sc

Grudzień 2012 wyjazd narciarsko-kulinarny


https://fabrykanarciarzy.pl/zdjecia/rok2013/ski-food/

OFERTA:

Koszt szkolenia narciarskiego z pobytem w dwuosobowym pokoju w Hotelu Stores*** oraz kursem kulinarnym (2 wieczory)    
1100 PLN (płatne na
konto przy zapisie) + 610 EURO
W tym:
– cena za siedmiodniowy pobyt jednej osoby w pokoju dwuosobowym typu Standard w Hotelu Stores (HB)
– szkolenie narciarskie
– kurs kulinarny

Dodatkowo płatne:
– 6-dniowy Skipass
– Degustacja win (dla chętnych)
– Kolacja połączona z warsztatami kulinarnymi i degustacją win w restauracjo „Da Aurelio” – 75 EUR/os
– Dopłata do pokoju typu Deluxe „Lagacio” – 90 EUR/osobę/tydzień
– Dojazd własny!
Dodatkowo płatne ubezpieczenie narciarskie*
*Ubezpieczenie narciarskie zabezpiecza koszty ratownictwa na stoku, czego nie obejmuje karta EKUZ ani podstawowe ubezpieczenie podróżne.

Koszt szkolenia narciarskiego z pobytem w apartamencie Ciasa Ulli  (minimum 2 osoby w apartamencie!) oraz kursem kulinarnym (2 wieczory)
1100 PLN (płatne na konto przy zapisie) + 280 EURO
W tym:
– cena za siedmiodniowy pobyt jednej osoby w apartamencie (bez wyżywienia)
– szkolenie narciarskie
– kurs kulinarny

Dodatkowo płatne:
– 6-dniowy Skipass
– Degustacja win (dla chętnych)
– Kolacja połączona z warsztatami kulinarnymi i degustacją win w restauracjo „Da Aurelio” – 75 EUR/os
– Dojazd własny!
Dodatkowo płatne ubezpieczenie narciarskie*
*Ubezpieczenie narciarskie zabezpiecza koszty ratownictwa na stoku, czego nie obejmuje karta EKUZ ani podstawowe ubezpieczenie podróżne.

 


 

 

 

 


© 2010-2016 Fabryka Narciarzy, projekt i wykonanie SNOWDOG.